Notícies de Músics per la CoblaMartí Carreras, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2019

Publicat el 12/11/2019

Martí Carreras, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2019

Durant la celebració anyal del Memorial Joaquim Serra que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i en el que la nostra Associació hi aporta l’assessorament musical, s’hi estrena una obra per a cobla que s’ha encarregat expressament. Aquest encàrrec que es produeix cada any té com a característica que es fa a un compositor que no hagi escrit mai per al conjunt instrumental cobla. L’interès és d’anar eixamplant el nombre d’autors que tinguin a la cobla com un dels seus vehicles d’expressió sonora de les seves composicions. El nostre assessorament contempla que la tria vagi tenint en compte compositors dins d’una àmplia gamma d’aspectes sigui, principalment i entre d’altres, per la seva edat, pel seu gènere, per la seva procedència catalana o de l’estranger i per la seva estètica artística.


INTEGRAL de Juli GARRETA al Palau de la Música Catalana

Publicat el 12/11/2019

INTEGRAL de Juli GARRETA al Palau de la Música Catalana

El dia 25 de juny de 2019, al vespre, va tenir lloc a la Sala Petit Palau del Palau de la Música Catalana de Barcelona, el concert de presentació de l'edició discogràfica de les sardanes per a cobla del mestre compositor Juli Garreta i Arboix. 

El patrimoni musical català té en el mestre guixolenc Juli Garreta i Arboix (Sant Feliu de Guíxols, 1875-1925) un sòlid referent. Amb un xic més d’un quart de segle de vida creativa Garreta deixà una vuitantena d’obres que palesen una extraordinària capacitat com a compositor. L’especial autodidactisme que se li adjudica resulta d’unes innates condicions, covades en l’ambient musical del Sant Feliu de l’època i que aprofita de les tres escapades a l’estranger; dues a París i una a Bayreuth, per absorbir tot el que pogué d’aquelles minses immersions d’impressionisme i wagnerisme.


Presentació del CD d'ANTONI JUNCÀ

Publicat el 12/11/2019

 

Presentació del CD d'ANTONI JUNCÀ
El passat 18 de maig de 2019, al Teatre de l’Espai Cultural La Cate de Figueres, es va estrenar el CD de la Col·lecció CLÀSSICS dedicat al compositor figuerenc Antoni Juncà i Soler, un monogràfic enregistrat per la Cobla de Cambra de Catalunya sota la direcció de Gerard Pastor al 2018.