Notícies de Músics per la CoblaMúsics per la Cobla rep la beca Premis Barcelona 2020 amb el projecte “Són(a) les golfes”

Publicat el 26/09/2021

Les beques Premis Barcelona 2020 van ser creades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) recollint una proposta del Consell de Cultura de la Ciutat, que va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020 per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària. En total, s’han atorgat 225 beques a projectes seleccionats entre 2.275 candidatures, repartits en els àmbits de ciència, cultura i educació. Músics per la Cobla, amb la seva iniciativa “Són(a) les golfes”, ha sigut seleccionat entre els projectes de cultura popular.

 


Sergi Cuenca, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2021

Publicat el 26/09/2021

El Memorial Joaquim Serra, organitzat per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona amb l'assessorament musical de Músics per la Cobla, encarrega cada any una obra per a cobla per ser estrenada durant el concert de celebració. El compositor o compositora seleccionat és algú que no escriu habitualment per a cobla, i que a través d’aquest encàrrec té l’oportunitat d’aportar una nova visió a l’escriptura per a aquesta formació. Així, des de l’any 2000 el Memorial ha aconseguit una significativa aportació al repertori del patrimoni musical català, amb obres que destaquen per la seva diversitat estilística.


Les músiques de Manuel Cubeles

Publicat el 31/07/2021

El proper 5 d’agost la Cobla de Cambra de Catalunya, amb la col·laboració de l’Esbart Marboleny de Les Preses i sota la direcció de Jesús Ventura, presenta a Palamós el doble CD “Les músiques dels ballets de Manuel Cubeles”, una selecció de danses instrumentades per a una i dues cobles escrites entre els anys 1948 i 1962 per als esbarts Verdaguer i Sarrià.