Notícies de Músics per la CoblaCONCERT DE PRESENTACIÓ DE "LES SARDANES PER A COBLA" DE JULI GARRETA I ARBOIX a Sant Feliu de Guíxols

Publicat el 20/06/2021

El proper dia 12 de novembre de 2021 a les 20 h tindrà lloc al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols un concert de presentació de l'edició discogràfica de les sardanes per a cobla del mestre Juli Garreta i Arboix. 

El patrimoni musical català té en el guixolenc Juli Garreta i Arboix (Sant Feliu de Guíxols, 1875-1925) un sòlid referent. Amb un xic més d’un quart de segle de vida creativa Garreta deixà una vuitantena d’obres que palesen una extraordinària capacitat com a compositor. L’especial autodidactisme que se li adjudica resulta d’unes innates condicions, covades en l’ambient musical del Sant Feliu de l’època i que aprofita de les tres escapades a l’estranger; dues a París i una a Bayreuth, per absorbir tot el que pogué d’aquelles minses immersions d’Impressionisme i wagnerisme.


CENTENARI DEL NAIXEMENT DEL MESTRE MANUEL OLTRA (1922-2015)

Publicat el 20/06/2021

El proper any 2022 és el centenari del naixement del mestre Manuel Oltra i Ferrer, reconegut compositor i pedagog. La seva remarcable activitat en molts camps de la música catalana del segle XX ha quedat palesa tant en la seva obra creativa com també en el mestratge impartit a una important part dels nostres actuals músics i intèrprets. De cara a fer d’aquesta celebració un motiu per a recordar justament al mestre i projectar de cara al futur el patrimoni que ens ha deixat, Músics per la Cobla iniciem una campanya per declarar l’any vinent Any Manuel Oltra.


26a edició de la Beca Josep Maria Bernat

Publicat el 23/12/2020

Núria Casas i Coll, alumna de contrabaix de l'Escola Superior de Música de Catalunya, ha guanyat la 26a edició de la Beca Josep Maria Bernat, la final de la qual s'ha celebrat aquest passat 19 de desembre a la Vila de Bellpuig. El jurat també ha atorgat un accèssit a Mariona Llenas, intèrpret de flabiol i tamborí. La Beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla és una beca que convoca cada any l'Associació Músics per la Cobla juntament amb l'Ajuntament de Bellpuig per tal promoure l'estudi dels instruments que integren la cobla. Moltes felicitats, Núria!