Sergi Cuenca, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2021

Publicat el dia 26/09/21

El Memorial Joaquim Serra, organitzat per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona amb l'assessorament musical de Músics per la Cobla, encarrega cada any una obra per a cobla per ser estrenada durant el concert de celebració. El compositor o compositora seleccionat és algú que no escriu habitualment per a cobla, i que a través d’aquest encàrrec té l’oportunitat d’aportar una nova visió a l’escriptura per a aquesta formació. Així, des de l’any 2000 el Memorial ha aconseguit una significativa aportació al repertori del patrimoni musical català, amb obres que destaquen per la seva diversitat estilística.

Per a aquest Memorial Joaquim Serra 2021 el compositor escollit és Sergi Cuenca i Gallego (Puig Reig, 1976), pianista conegut sobretot per la seva faceta de director musical de teatre musical. Cuenca es va formar amb Maria Coma, Montserrat Gabarrós i Jordi Vilaprinyó (piano), Ricard Cuadra (harmonia), Josep Soler (composició), Lluis Vila i Antoni Ros-Marbà (direcció) i Maria Àngels Miró i Susanna Domènech (cant). Ha sigut professor de l’Escola Municipal de Berga i l’Escola Aules de Barcelona, i ha estat molt vinculat amb la música de la Patum, de la que ha fet arranjaments i noves obres. Ha sigut el director musical de nombrosos musicals, com ara Rent (1999), Temps de Planck (2000), Gaudí, Orfeu als Inferns, Porter Paradís (2003), Paradís (2005), Mar i Cel, Hop!era (2007), Chicago (2009), Hair (2011), i altres.

El Memorial Joaquim Serra 2021 es celebrarà aquest any el 15 de novembre, comptant amb l’habitual col·laboració de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Mediterrània.