Roca i Pairachs, Joan

Torroella de Montgrí (Baix Empordà), 1889 - 9 abril 1964

Apunts biogràfics
Es considerava barceloní d'ascendència empordanesa (el pare de Torroella de Montgrí i la mare de Figueres). Aquest autor constituí un fet molt peculiar per allà als anys 40 quan les circumstàncies obligaven a convertir la sardana en arma de combat. Mancat d'una sòlida formació musical, arrelat a la barriada de Sant Andreu, assolí una gran popularitat amb les seves sardanes, de senzilla línia melòdica, principalment L’era de cal Dragó i Amunt els cors. Després, realitzada ja una missió que només homes senzills i entusiastes poden complir (ell ho féu amb els seus cants), les seves sardanes han quedat en un record afable i nostàlgic.
És autor també del galop d’entrada Toc de Festa i una de les seves sardanes, L'era de Cal Dragó, apareix a l'enregistrament realitzat per la Cobla Marinada al CD Sardanes Compositors Andreuencs.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Amunt els cors! Sardana per a cobla
era de Can Dragó, L' Sardana per a cobla
font de Canyelles, La Sardana per a cobla
noies de Sant Gervasi, Les Sardana per a cobla
nostra Terra, La Sardana per a cobla 1951
timbaler del Bruc, El Sardana per a cobla 1946

 

Altres títols

Sardanes
Corretgeta la ning ning (1946) - Dolça Maria - Donzelles andreuenques - El carboneret d'Horta - El teu orgull - Gentils andreuenques - Goig de viure - La coca de Sant Pere - Les noies de la Sagrera - Llum d'esperança (1946) - Som andreuencs - Torroellenca

Altres
Toc de festa (pasdoble)