Pailhez i Padullés, Guillem

Barcelona (Barcelonès), 25 de març de 1905 - Lloret de Mar (La Selva), 11 de març de 1991??

Apunts biogràfics
Intèrpret de piano, compositor i lletrista. Es trasllada a la vila de Lloret de Mar quan ja era gran, es creu que cap als anys 60. Va ser en aquesta població on va desenvolupar la seva activitat artística, principalment com a pianista. A Lloret se’l coneixia com a mestre Sanderé, perquè aquest era el seu nom artístic i era com li agradava que l’anomenessin. Allà es dedicava a ensenyar música i a les nits acompanyava uns coneguts cantants lírics que oferien les seves interpretacions en diferents locals freqüentats per turistes. Va compondre sardanes, cançons líriques i ballables. D’entre les seves sardanes destaquem Lloret vila pescadora, a la que ell mateix va posar la lletra i que fou estrenada per la Cobla Girona l'1 de maig de 1969 a l’Aplec de la Sardana, i Sa Caravera, que fou estrenada per la Principal de Cassà a l’Aplec dels Perdons el 22 de febrer de 1970.

Abans de morir, va compondre un himne per ser executat als Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992, que segons la crònica va enviar als responsables de l’Ajuntament de Barcelona. El 18 de març de 1991, una setmana després de la mort del mestre Sanderé, els familiars d'aquest van rebre una carta signada per l’Alcalde Joan Maragall donant les gràcies per la col·laboració del compositor.

La informació que consta sobre aquest autor, que és poca, prové del llibre anònim “Lloret i les seves sardanes”, que es troba i es pot consultar a l’arxiu de Lloret de Mar en format manuscrit. Al mateix arxiu també podem consultar el seu Fons personal.
 
 
Sardanes premiades
Lloret vila pescadora – Lloret, 1973

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Cala Morisca Sardana per a cobla 1984e
Entremeliadures Sardana per a cobla 1973e
Lloret, vila pescadora Sardana per a cobla 1973
pi de Santa Cristina, El Sardana per a cobla 1984e

 

Altres títols

Sardanes
Catalunya triomfant - Cinquantenari - Ratafia - La nina - Conteplant el Vallespir - Els Brucs - Ginestar - Torre de la pubilla - La barca vella - La saltirona - Mar endins (1984) - No poder - Sa cabrera - Cofoi amb els néts - Lliris de Noguera (1971) - Desengany - Corbins - Cruel adéu - Camp de Catalunya - Anoia