Molas i Alberich, Santi

Apunts biogràfics
Estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i a la “Hochschule für Musik” de Würzburg.
Premi d'honor de Grau Superior de percussió del CSMMB.
Medalla del Concurs Internacional d'Execució Musical Maria Canals i premi Escoles Virtèlia al millor intèrpret espanyol el 1982.
Premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya.

Ha estat membre de Percussions de Barcelona, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra Mundial de Joventuts Musicals, col·laborador de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, creador i director de l'octet de percussió Tabal, professor associat de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida, concertista, professor convidat de d iversos cursos de música i de formació musical per a mestres, i jurat en diversos concursos i oposicions.
Ha fet gires per Espanya, França, Alemanya, Txèquia, Eslovàquia, Luxemburg, Itàlia, Canadà, els EUA, el Japó i Corea. Ha compost obres tant de caràcter estrictament musical com docent, així com música per al cinema i la televisió. Ha publicat també diversos llibres pedagògics sobre els instruments de percussió.
L’any 2003 va estrenar el seu propi Concert per a timbales i cobla de 22, juntament amb les cobles Sant Jordi –Ciutat de Barcelona i Mediterrània, obra encàrrec del Memorial Joaquim Serra, i va fer la primera audició a Espanya del Concert per a timbales i orquestra de vent de Bruchman, juntament amb la Lira Ampostina.
Des del 1983 és professor titular de percussió i, actualment, coordinador pedagògic, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Des del 2006 és professor del Curs Internacional de Música “Principat d’Andorra”.

Obres

Títol Tipus Any
Concert per a timbales i cobla de 22 Obra per a dues cobles 2003
Llum mediterrània Obra per a una cobla

 

Arranjaments de danses

Títol Autor Tipus Any
Bolero Creuat (Ribera Baixa) Tradicional, popular, etc. Dansa tradicional per a cobla 1986