Raya i Civit, Carles

Terrassa (Vallès occidental), 1986

Apunts biogràfics

Inicia els estudis musicals amb Alexandre Baiget al Conservatori de Terrassa, on finalitza el Grau Mitjà amb menció i premi d'honor a les especialitats de trompeta i música de cambra, respectivament. Posteriorment continua els seus estudis musicals a l'ESMUC amb Mireia Farrés (trompeta solista de l'OBC) llicenciat l’any 2010 i s'inicia en el món de la música antiga gràcies a Serge Tizac (concertista de trompeta barroca). També ha realitzat diversos cursos de perfeccionament musical amb grans solistes internacionals i pedagogs com Maurice André, Bo Nilson, Spanish Brass Quintet, Douglas Prosser, Rodney Mark, entre d'altres. Disposa, d’altra banda, de la Diplomatura en Pedagogia Musical (UAB) i el Màster Universitari en Formació del professorat d’ESO, batxillerat, FP i idiomes, especialitzat en Pedagogia musical (VIU). 

Cal destacar la seva participació en orquestres com l’OBC, Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Camerata Barroca... Com a solista, ha realitzat concerts amb diverses agrupacions musicals d’arreu del país i amb els organistes Oriol Pujol i Raúl Prieto. A més, ha gravat diversos CD de música catalana, música simfònica i diversos conjunts de cambra. També ha estat membre oficial de la cobla La Principal de Terrassa (2002-2006), la cobla Sabadell (2006-2010), la cobla Marinada (2010-2016) i la cobla Mediterrània (2020). D’altra banda, fins al 2018, moment de la seva dissolució, ha estat membre del grup Animal i realitza sovint diverses col·laboracions amb formacions musicals d’arreu del país de diferents estils (clàssic, folk, modern...). 

Dins l’àmbit pedagògic, ha estat professor de Trompeta en diverses escoles de música com el CEME (Centre d’Estudis Musicals Especialitzats) de Sabadell (2008-2011), l’Escola de Música Creu Alta de Sabadell (2011-2015), o l’IAE Oriol Martorell de Barcelona (2015-2016), entre d’altres. Actualment i des del 2012 és cap d’estudis i professor de trompeta de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada. Ha escrit deu sardanes, la primera de les quals, En Torcuato i la Maria, va ser estrenada el dia 16 d’agost de 2007 a Castellbisbal, i dedicada als seus pares. Posteriorment ha guanyat diversos premis entre els quals destaquem el 1r premi al 12è Concurs per a Joves Compositors (Blanes) per Terra nostra.


Per a més informació sobre l'autor consulteu la seva web personal.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Aires de Tona Sardana per a cobla 2008
àvia Teresa, L' Sardana per a cobla 2007
Ballada singular Sardana per a cobla 2008
Carpe diem Sardana per a cobla 2009
Cent anys de sardanes Sardana per a cobla 2008
En Torcuato i la Maria Sardana per a cobla 2007
Més enllà Sardana per a cobla 2011
Per molts anys Sardana per a cobla 2009
Recordant vells temps Sardana per a cobla 2008
Terra nostra Sardana per a cobla 2009