Oller i Torró, Oriol

Palafrugell (Baix Empordà), 12 gener 1979

Apunts biogràfics
Realitza els estudis de Llenguatge Musical i Cant Coral a l’Escola de Música de Palafrugell amb la seva directora Rita Ferrer. Estudia piano amb Dolors Artiola i Saxòfon amb Manel Mañogil. Começa a estudiar el tible a l’edat de 12 anys a l’Escola Comarcal de Cobla Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà amb el professor Raimon Sabater per continuar, ja al Conservatori de Girona amb Josep Gispert. Els estudis superiors de tible els realitza amb el professor Francesc Elias. Estudia harmonia, contrapunt, fuga i composició amb Dolors Sirvent i Miquel Sunyer.

Estudis acadèmics:
- Títol de Professor Superior de Xeremia Tible (Pla d’estudis del 66) obtingut el juliol de 2003 al Conservatori Superior de Música del Liceu
- Curs d’Aptitud Pedagògica (C.A.P.)
- 4º d’Harmonia, 2º de Contrapunt, Fuga i Títol de Grau Elemental de Piano al Conservatori de Girona

Estudis no acadèmics:
- Curs de Composició amb el professor Xavier Boliart
- Curs d’Informàtica Musical (Edició musical. Programa Finale)
- Jornades de treball coral amb Pep Prats, Sebastià Bardolet

Estudis actuals:
- Llicenciatura d’Història i Ciències de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Experiència professional:
- Instrumentista de tible en les següents formacions: Cobla Canigó del Rosselló (1995-97), Orquestra Miramar (1997-98), Cobla Baix Empordà (1998-2004), Cobla Reus Jove (2004-05), Cobla Ciutat de Cornellà (2005-07), Cobla Jovenívola de Sabadell (2007)
- Cantaire de la Coral Nit de Juny de Palafrugell des de l’any 1995, amb qui ha participat en les següents edicions del Festival de Joves Músics Europeus,: Budapest-Hongria (1995), Barcelona (1998), Trondheim-Noruega (2000). Amb aquesta formació ha realitzat concerts arreu del país i també a Itàlia (Roma, Florència, Lonigo), França (Carcassonne), Bèlgica (Brussel•les), Canadà (Tadoussac, Québéc, Montreal), Oiartzun (Euskadi)
- Professor de Llenguatge Musical a l’Escola Comarcal de Cobla Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà des de l’any 1996
- Treballa a la revista Variaciones, l’actualitat de la música clàssica, des de la seva creació el setembre de 2004
- Col·labora en els enregistraments que promou l’associació Músics per la Cobla sota el nom de Cobla de Cambra des del novembre de 2004
- Participa de forma activa en les jornades de treball sobre els músics de Cobla i de Cobla-Orquestra realitzades al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (Can Quintana) l’any 2005 amb la lectura d’un treball realitzat en el si de la UAB.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Madrid 2010 Sardana per a cobla 2010