Voltas i Pagès, Joaquim

Barcelona, Sant Martí de Provençals, 18 octubre 1906 - 2003

Apunts biogràfics
Fill de Josep Voltas i Viñas.
Inicià els estudis musicals amb el seu pare. Després al Conservatori del Liceu amb els mestres Font, Barberà i J. Lamote de Grignon. Va portar a terme una intensa activitat musical, primer formant part de diverses orquestres i després com a sotsdirector de l’Orfeó Martinenc (1926), director de l’Agrupació Musical Montserrat (1928), director de la Coral de Papiol i de l’Orfeó Martorelles (1929).
Va dirigir també altres entitats corals i va ser mestre de capella i organista de les esglésies de Sant Jaume i Sant Agustí, de Barcelona. Fou també director musical del Casal Catòlic de Sant Andreu, del qual formava part l’Esbart Maragall. Va dirigir la Coral d’Avis de Sant Martí de Provençals i va ser organista a l’església parroquial d’Esplugues de Llobregat, on residia.
Més de 70 anys dedicats a la música catalana. El 9? de desembre de 1984 li fou ofert un gran homenatge per nombroses entitats agrupades. És autor d'obres corals, música religiosa, etc. i més de cent instrumentacions per a cobla de ballets catalans.

 

Arranjaments de danses

Títol Autor Tipus Any
Ball pla del Rossinyol Tradicional, popular, etc. Danses tradicionals

 

Altres títols

Sardanes
El roser del meu jardí - Raig de sol - Bell Monserrat - El rellotge de Sant Joan

Obres per a cobla
Suite claveriana (sobre temes claverians) - Recordant l’havanera (1989) - Oda a Sant Martí (per a cobla i cor, 1994)