Socias i Mercadé, Benvingut

El Vendrell (Baix Penedès), 19 actubre 1877 - 4 març 1951

Als 10 anys ingressà a l’Escolania de Montserrat. Fou professor auxiliar de piano a l’Escola Municipal de Música de Barcelona. Als 19 anys aconseguí un primer premi i un d’extraordinari amb una Gran Missa de la Santíssima Trinitat per a dos cors i dos orgues al Certamen Eucarístic de Lugo (1896).
L'any 1906 inicià la seva carrera com a concertista de piano amb el seu amic de la infantesa el mestre Pau Casals. El 1910 s'instal·là a Nord amèrica quan, per les seves excel·lents facultats musicals, fou nomenat professor de perfeccionament de piano al Conservatori de Cowing. En iniciar-se la primera guerra mundial tornà al nostre país i fou professor del Conservatori del Liceu de Barcelona fins a l’any 1926.
El 1951 el Vendrell li oferí un merescut homenatge i el guardonà amb el títol de Fill predilecte.
Morí a la seva finca vendrellenca d’El Tancat de la Plana. Tenia 74 anys. El seu enterrament, per causa de l’època que corria, fou completament ignorat.
El sabem autor d’una única sardana, Planyívola, publicada el 1908 i instrumentada per a cobla per Pau Sicart, el 1951, amb el vistiplau de l’autor.  

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Planyívola Sardana per a cobla 1908

 

Altres títols

No en consten.