Frigola i Fajula, Narcís

Castelló d'Empúries (Alt Empordà), 9 setembre 1842 -   ?

Apunts biogràfics
Cosí de Bonaventura Frigola i Frigola. Autor de sardanes curtes recuperades per Lluís Albert. Aquest historiador sardanista ens ho comenta a l’Esbós Històric editat acompanyant el disc Sardanes Vuitcentistes (Clàssics de la Sardana, 1980) on diu: “De Castelló d'Empúries, pertanyia a una família de gran tradició musical: directors d'orquestra, violinistes, compositors, mestres de capella i organistes".
En els darrers anys de la seva vida passà a residir a Blanes, on l’any 1879 el trobem dirigint la Sociedad Coral Blandense. En la seva joventut va compondre molts balls dels que s'estilaven a l’època, tals com valsos, xotis, etc. Cal destacar una sardana composta l’any 1881, escrita ja per a veus d’home amb acompanyament de cobla.
Les dues sardanes que figuren al disc formen part d’una joga de vuit sardanes curtes compostes per a cobla de set músics: flabiol, dos tibles, tenora antiga (afinada en fa, com el corn anglès de l’orquestra), dos cornetins i un fiscorn. Aclarim que, com que aquestes sardanes no duien nom, Lluís Albert les va haver de numerar.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Sardana curta n. 8 Sardana per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
8 sardanes curtes (joga) - La sardana d\'en Taulina - Lloret agraït - Un record