Fuertes i Varea, Francesc

Cassà de la Selva (Gironès), 2 gener 1933 - Llambilles (Gironès), 27 juliol 1985

Apunts biogràfics
Instrumentista de trombó i fiscorn. Va iniciar els estudis musicals als 7 anys, quan va formar part de l’Escolania Parroquial. Dels 13 als 17 va cursar estudis de piano i el 1953, en complir el servei militar a Girona, va estudiar contrapunt, fuga i instrumentació amb el capità director de la banda gironina Ramon Arnan. Posteriorment, durant la temporada 1956-57, va ser intèrpret de fiscorn a la cobla La Farnense, de Santa Coloma de Farners. L'any 1959 va ingressar a la cobla AMOGA, també de fiscorn, n'esdevingué director i hi actuà fins a la seva mort.

A banda de la seva tasca a l'Amoga, va tenir de deixeble de solfeig i harmonia el compositor Narcís Costa i Ventura, i de trompeta, Antoni Delgado i Fernández. Així mateix, substituí Josep Cassú com a professor de música del col·legi de Bell-lloc del Pla en el període en què Cassú dirigí la Principal de la Bisbal (fins al curs 1989-1990).

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Adéu Delfí Sardana per a cobla 1973
Cap els afores Sardana per a cobla
Mirant la Verge Sardana per a cobla 1961e
nineta de casa, La Sardana per a cobla
Què tenen les roses? Sardana per a cobla
Xamosa Montserrat Sardana per a cobla 1970

 

Altres arranjaments

Títol Autor Tipus Any
Pescadors estartidencs Pascual i Massaguer, Josep Sardana per a cobla 1980

 

Altres títols

Sardanes
A la Coma hi ha sardanes - Apa Josep (trompeta) - Arols - El pinyoner - El turó del vent - L'hereu Pi - La Coma de Cassà - La festa dels carrioters - La nostra festa (2000) - Les roses no tenen espines - Pensant en tu - Petita dona - Sant Llorenç de la Muga - Sant Vicenç de Vilabella - Vora del Ter